måndag 26 februari 2024

Gratis

Om man är pensionär kostar ett besök på Moderna museet numera 120 kr utom på fredagar mellan 18 och 20. Under dessa två timmar får alla komma in på museet utan att betala ett öre.

När vi i höstas skulle titta på Lottie Laserstein passade vi på att åka dit en fredag klockan sex. Då fick vi nästan ha museet för oss själva.

I fredags tyckte vi det var dags för ännu ett besök. Efter kulturinsupandet skulle vi fylla våra lekamen med paella hos Spanjorskan på Nybrogatan - var tanken - men hon hade inte plats för oss. Så det fick bli sushi hemma i köket i stället.

Så fint överintendentens dress
harmonierar med podiet! Slump?

Konstnären var också på besök

Den här gången var vi långt ifrån allena - hela museet var fyllt med folk. Vi hade nämligen råkat komma när det var vernissage på Maurizio Cattelans utställning "Den tredje handen". Museets chef, överintendenten, höll ett obegripligt anförande - sen var det fritt fram att besöka utställningen.

Påven har träffats av en meteroid

Vi brydde oss dock inte om Cattelan (alldeles för mycket folk) utan tittade i stället på de två utställningarna:

Sju rum och en trädgård; Rashid Johnson




och
Rosa Segel; Svensk modernism

Dardel; Gata i Senlis

Picasso; Gitarrspelaren

Hilma av Klint

Carl Fredrik Hill

Siri Derket; Didrik

Efter en timma var det dags att åka hem till den väntade sushin. En timma orkar man titta på konst sen vill man ha något mer substansiellt som risbollar med rå fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar