söndag 22 april 2018

70

Dottern och jag hade spånat hur vi skulle fira en annalkande högtidsdag.


Vi tyckte båda att det skulle vara kul att göra det med en hisstur upp genom Eiffeltornet - dock aningen svårarrangerat. Det fick bli Stockholms eget Eiffeltorn även kallat Kaknästornet. Det blev förvånansvärt bra - fin utsikt, god lunch och toppenväder (!).


Det var föselsedagsbarnet, yngsta dottern, de två yngsta barnbarnen och jag som tog hissen upp i det blå - till de vida vyerna och en väntande lunch.


Småkillarna skulle dela en portion pannkakor men bara en av dem åt (den andre föredrog det han "älskar mest" - mackor). Men grabben som åt, åt med stor förtjusning upp allt och fortsatte sedan tömma skålarna med sylt och vispgrädde.


Hela familjens uppvaktning startade klockan sex - fördrink på Strandvägen (bland jetsetarna) och middagskryssning i skärgården.

Långt efter alla andra
fick veganen sin kålrot

Så avslappnat och bra det blev. Maten kom lite hipp som happ. Några fick det de hade förbeställt, andra något annat. Vi kunde röra oss fritt - sitta inne och prata eller stå ute och njuta av Stockholms vackra arkipelag. De som föredrog att spela dataspel kunde göra det.


Trötta och nöjda gick vi hem denna årets första försommarkväll och var så glada att vi kunde lämna jetsetlivet bakom oss. Det var roligt så länge det varade men det går ju ändå inte upp mot soffan och balkongen i förorten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar