lördag 28 juli 2018

Simskola

Inte långt från vår stuga ordnar man varje sommar simskola. Där får barn både lära sig att simma och lära sig grunderna i båtvett. De som redan kan simma ägnar sig åt att ta simmärken.

I år hade vi tre pojkar i 4-års åldern boende i stugan under de två veckor skolan varade. En var mycket tveksam till simskolan men när de yngre kusinerna skulle ge sig iväg hängde han på och blev nästan lite entusiastisk efter några dar. Den yngste kusinen tröttnade dock efter en vecka och deklarerade att nu hade han slutat i simskolan.

Ett smart drag är att dela ut märken så fort man lärt sig något nytt. Doppar man örat får man ett märke, doppar man huvudet får man ett annat och kan man hoppa från brygga eller kant får man ett tredje. Baddaren finns i tre olika färger. Dessa märken är sporrande och det var stolta killar som kom hem med medaljer på tröjan och med mycket mer vattenvana än tidigare.

När "gamla" elever nått en viss nivå i märkestagningen får de jobba som assisterande lärare - trevligt sommarjobb som både ger lite inkomst och kompisar.

Men Dragsmarks simskola skulle nog inte överleva utan sin entusiastiska lärare. Hon avsätter varje år två veckor av sin semester för att lära barn simma och varje år tar hon själv guldmagistern - vid det här laget är hon uppe i ca 35 stycken. En prestation som det inte är många som slår.



Jag valde räkmacka till lunch

Simskolan avslutas mycket högtidligt och alla småttingar får var sitt diplom. Efteråt firade vi (familjen) med gemensam lunch i Grundsund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar