onsdag 4 juli 2018

Tågluff

En period åkte vi varje sommar till Köpenhamn dels för att det är trevligt med ett avbrott i stuglivet dels för att få uppleva storstadspuls och besöka fina Louisiana.


Nu var det dags igen - efter flera års uppehåll. Den här gången skulle vi åka tåg. Jag har länge haft planer på att tågluffa och då skulle Köpenhamsresan bli ett test på om vi klarar av att ta oss fram utan bil.

Kvällen innan vi åkte sa jag till barnbarnet att i morgon ska mormor och morfar till Köpenhamn. Han tittade lite frågande på mig och sa "Ska ni köpa en hamn?"


Allt flöt på, på bästa sätt ända tills vi kom till Öresundsbron - då skulle lokföraren kontrollera tåget. Misstänkte på en gång att vi inte skulle få fortsätta. Mycket riktigt - det var ett "fel" på tåget, som gjorde att det inte fick åka in i Danmark. Vi fick gå av och invänta nästa tåg. Ganska lämpligt eftersom vi låg efter i tidtabellen!


Resan gick i övrigt utmärkt och indikerar att vi borde klara att tågluffa.

Trompe l'œil
i Ködbyen
Middag i Ködbyen



Vi avslutade dan med middag i Ködbyen (som vi blivit rekommenderade) och promenerade sen runt på stan - en av årets finaste sommarkvällar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar