lördag 17 oktober 2020

Solidaritet

Vi brukar åka till sommarstugan tre gånger om året - när den gemensamma bryggan ska göras klar för sommaren, när bommarna ska tas upp inför vintern och som avbrott från storstadslivet i si så där tre månader från juli till augusti.

Alltid samma sak; rårakor med fläsk o sylt

När vi åkte ned i torsdags var det för att stänga stugan för vintern och hjälpa till med bommarna. Vi kom fram när solen höll på att gå ned och möttes av denna vackra vy.


Allt var bra ända tills vi gick in stugan, då möttes vi av iskyla. Kändes så himla kallt - som att befinna dig i en iglo. Men när vi satt på alla element, tänt en brasa i öppna spisen, fyllt "varmvattenskrusen" med hett vatten och stoppat in dom i sängarna blev det genast bättre.


När jag några timmar senare kröp ned under min elfilt var det som att vara tillbaka i den härliga sommarlovskänslan igen.




Sen ägnade vi en dag åt att pyssla och njuta av västkusten...



.. innan det var dags för grovjobb.

Alla samlades på bryggan klockan tio för att ta upp bommar och badflotte. Ibland får man höra att folk inte ställer upp på gemensamma arbetsdagar - gäller inte vår förening. Det blev trängsel på bryggan. På en timma var allt avklarat.




Mitt besök på bryggan var av social karaktär. Gjorde inte ett handtag mer än att ta några kort och prata med grannarna - bra nog.

1 kommentar: