torsdag 22 oktober 2020

Stängt

Så fort den gick - helgen. Vi åkte till stugan i torsdags eftermiddag och var tillbaka i Stockholm måndagkväll. En jättetrevlig helg då vi hann med att njuta av god mat, ta upp bryggan, åka på konstutställning, fixa lite i trädgården och hälsa på släkten.

Vi möttes av en grön, välklippt gräsmatta när vi kom fram. Förr, innan vi kom in i robotarnas tidevarv, brukade halvmeterhögt gräs vara det första vi såg. Vår robot "Kapten Nemo" (döpt efter en bok av P O Enquist) sköter sig på bästa sätt och underlättar vårt liv betydligt.


När bryggan var upptagen och vi hunnit kalasa inte bara på havskräftor och räkor utan också på havets svarta guld (fast rött när vi blev bjudna) var det dags att stänga stugan för vintern. Men först skulle vi skörda resultatet av sommarens vedermödor.


Det är inte helt lätt att vinterstänga en stuga. Speciellt krångligt är det att tömma ledningarna på allt vatten och det är ytterst viktigt att det blir gjort på rätt sätt.


Vi har fått köpa ny varmvattenberedare två gånger. Om man inte tömmer den på allt vatten kan såväl varmvattenstank som rör sprängas sönder.



Vi försöker göra det så enkelt och systematiskt vi kan med nedskrivna deraljinstruktioner och steg för steg beskrivningar. Dessutom har vi anlitat en rörmokare som har satt in ventiler så att det ska gå lätt att tömma alla rör. I vinter kan det omöjligt frysa sönder något  - hoppas jag.

När allt var klart gav vi oss i väg hemåt, trots det vackra vädret och en dag tidigare än planerat. Maken saknade sin internetuppkoppling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar