söndag 23 maj 2021

Kivik

När man bor på vandrarhem där det inte serveras mat (görs kanske aldrig?) och man inte köpt med sig något att äta, är risken stor att man blir utan middag. Men har man kommit åkande i bil är räddningen nära.

Vi tog alltså bilen och åkte till Kivik för att få något i magen. Där kunde vi välja mellan lyxmiddag och korvmoj. Det blev det senare. Kände oss lite besvikna både på "fish and chips" och på Kivik - hade förväntat oss mer av denna berömda plats.


På "hemväg" från vår vrakmiddag upptäckte vi att alla träd blommade. Den ena blommande fruktodlingen avlöste den andra. Även om vi valt att åka hit lite för tidigt på våren för att ha det varmt och skönt, kompenserades det mer än väl av att vi lyckats pricka in när det blommar som mest.


Kivik är känt för sina fruktodlingar, sin cider och sin must. När vi tittat färdigt på all blomsterprakt åkte vi till Kiviks musteri och laddade upp. Det blev både äppelmust och mousserande cider.




Utanför musteriet, mitt inne i fruktodlingen, höll man på och fotade. Trodde ett slag att det var uppställt för att besökarna skulle få provsmaka. Så var inte fallet men de rekommenderade varmt systemets mousserande cider gjord på Gravenstein.



För att få smaka på must fick vi vackert åka hem till vandrarhemmet och dela på en flaska från vårt nyinköpta förråd. Gott och körbart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar