Vi lämnade stugan en dag tidigare än planerat - för att åka båt på Mälaren.
Hade bestämt att göra den perfekta utflykten - vacker natur, inget bilåkande, lagom långt hemifrån och god mat - tillsammans med "gamla" grannar från Sundsvall. Vi skulle åka till Ekerö och äta lunch på Ekebyhovs slott.När båten la till vid vår brygga klev vi ombord och möttes av grannarna som stigit på vid Klara Mälarstrand. Under båtturen till Tappström hann vi både dricka kaffe, prata och titta på omgivningarna (genom båtfönstren). Sen promenarade vi genom en bokskog med marken täckt av blommande vitsippor och blåsippor.
Det var tredje gången vi åt lunch på Ekebyhovs slott och varje gång har det smakat mycket bra. Den här gången var det så gott så jag gjorde en "remake" hemma när vi skulle ha andra "gamla" Sundsvallsbor på besök.
Här kommer mitt recept på krämig italiensk kycklinggryta
Ingredienser
8 kycklinglårfiléer
Salt o peppar
10 soltorkade tomater
Vitlök
1 röd chilifrukt ( ½ är nog bättre)
Timjan
Oregano
5 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
Till det serverade jag små smörstekta färskpotatisar med vitlök och kryddgrönt, en vanlig grönsallad och bröd från vårt konditori.
Gör så här
Värm varmluftugnen till 180 grader
Fräs kycklingen, salta, peppra och flyttta över till en gryta.
Strimla de soltorkade tomaterna, skala och finhacka vitlöken och chilin.
Fräs tomater, vitlök och chili i ett par minuter.
Krydda med timjan och oregano.
Koka kycklingbuljong, grädde och riven parmesanost och låt sjuda försiktigt tills osten smält.
Häll såsen över kycklingen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills kycklingen är klar.
Sveriges volymmässigt största ek; 84 m³ |
När jag började blogga hade jag en tanke att bloggen på sikt skulle innehålla massor med recept på mat jag lagat och tyckt om - bli min egen receptbank. Så har det dock inte blivit. Har knappt lagt in några recept - inte ens ett tiotal - men nu äntligen är jag på g.
Mums!
SvaraRadera