söndag 3 mars 2024

En bra dag

En bra dag brukar börja med sovmorgon, sen frukost/lunch och så soffan. Jag är mycket förtjust i vår soffa och en riktigt bra dag måste jag få åtminstone någon timma där för att läsa, blogga och spela innan dan börjar "på riktigt".

Men sen måste det hända något. Den här dagen gav vi oss iväg in till stan vid tvåtiden - hade bokat biljetter på Filip och Fredriks film "Den sista resan".

"Den sista resan" var en kärleksfull film om en åldrande pappa. Filip vill inte ta till sig att hans pappa blivit gammal och svag. Han vill ruska om honom så att han får tillbaka livsgnistan. Det ska han göra med en gemensam resa genom Europa till friheten i det Frankrike båda älskar. 


Filip gör vad han kan för att glädja sin pappa. Han visar respekt men han inser inte hur svag pappan blivit. Den sista resan till Frankrike blev en upplevelse utöver det vanliga för såväl pappa Lars som för Filip och Fredrik men även för oss som tittade på filmen. Mycket bra - rolig och sorglig.


Men dan var inte slut när filmen var slut för då väntade bord och paella hos Spanjorskan - måste ju förbereda vår kommande resa till Madrid i april.



En riktigt bra dag måste också innefatta en stund i TV-fåtöljen och väl hemma hann vi klämma ett avsnitt av Shetland innan det var dags att återvända till den plats där den perfekta dagen började - sängen (och en tyvärr sömnlös natt men man kan ju inte ha det bra jämnt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar