söndag 24 mars 2024

Kultur

Oj, så mycket kultur det har blivit nu ett tag. Nyss var vi på bio, förra veckan gick vi på konsert, i lördags blev det konst och den här veckan teater. Sen får man ju inte glömma mitt aktiva bridgespelande som också är en kulturyttringar - mer om det sen.

Eftersom våra musikaliska barnbarn har konserter ganska ofta blir det en hel del musik. Den här gången träffades halva släkten på Churchill för gemensam pubmiddag innan vi gick och lyssnade på den häftiga Carima Burana i Immanuelskyrkan.


Annars är det vår resa till Madrid i mitten av april som står i fokus. Vi förbereder oss varje vecka genom att lära oss om Spaniens kultur och samhälle. Tyvärr har vi inget ämne som heter spansk litteratur men en lärarvikarie höll en lektion om författaren Lorca samtidigt som det gavs en pjäs av honom på Dramaten.


Halva klassen träffades därför på Dramaten i torsdags och tittade på Yerma och fortsatte sen med gemensam tapasmiddag hos Spanjorskan.


Trots att Yerma varit gift i flera år har hon inte fått något barn. Alla hennes väninnor har fått barn men inte hon. Hon hade drabbats av ett öde värre än döden och detta på den konservativa spanska landsbygden långt innan man kunde få hjälp vid infertilitet. Jag tyckte uppsättningen av Yerma var gripande och det var inte svårt att leva sig in i den barnlösa kvinnas sorger och kval.

Efteråt smakade det utmärkt med tapas hos Spanjorskan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar