lördag 21 maj 2011

Åre by spring

Min promenadkompis M och jag hade bestämt oss för en utmaning. Vi skulle åka till Åre och gå upp för skutan. En vacker våreftermiddag åkte vi från Sundsvall och efter några timmars resa dök den upp framför oss - skutan. Åh så snygg den var i vårkvällen men så mycket snö det låg kvar!! Aj, aj det hade vi inte tänkt på. Hur skulle det här gå? Det här skulle bli en större utmaning än vad vi hade tänkt oss. Marken hade inte torkat upp. Nej, det var geggigt, snöigt och bäckarna var till brädden fyllda med vatten. Vi lyckades efter ganska stor vedermöda ta oss upp från hotell Tott till Hummelliften. Ganska geggiga men oknäckta satte vi oss och åt vår lunch. Vi hade lyckats gå en fjärdedel av den sträcka vi hade planerat men vi kände oss trots misslyckandet ganska nöjda.




I stället för att kämpa vidare uppför skutan bestämde vi oss för att göra en liten utflykt till det nya hotellet Copperhill. Ursnyggt och flådigt men ganska ödsligt. Vi hade prickat toppen på lågsäsongen - det fanns bara två turister i hela Åre.



Hotellet är ritat av arkitekten Peter Bohlin. Den jättestora spisen är gjord av Offerdalsskiffer. Observera att spisen inte är murad. Statyn men kvinnohuvuden är gjord av Jaume Plensa och heter "In the Midst of Dreams".

1 kommentar: