tisdag 31 januari 2017

Elva minuter över

Vad skulle vi göra på denna "resort"? Ligga vid poolen är inte vår "cup of tea".  


Vi bestämde oss för att ta lokalbussen till byn Viñale. Bussen skulle gå 10.11! I detta land där tiden inte är så viktig skulle bussen gå exakt elva minuter över. Roligt - tyckte jag.


Vi stod vid busshållplatsen i god tid och väntade med intresse på när den skulle komma. Den kom 19 minuter över. Inte så farligt, helt acceptabelt i detta land där man har åtta timmars arbetsdag om man inte har något viktigare att göra.

 

Så åkte vi iväg på en rolig resa med lokalbussen - hela tiden underhållna av musik. Ibland mötte vi kärror dragna av oxar, ibland blev vi hindrade av hästdragna kärror och ibland mötte vi "gamla amerikanare".


Utefter vägkanterna stod hästar och betade - enkelt sätt få välskötta vägrenar. Folk gick på och av bussen hela tiden, ibland hälsade passagerarna på chauffören med en kindpuss. På extra vackra platser stannade chauffören några minuter för fotografering.


När vi åkt en stund stannade vi till mitt på vägen så att en kvinna kunde gå fram till chauffören och sticka in hans lunch genom fönstret. På hemvägen lutade sig chauffören ut genom fönstret och köpte lite frukt av en mobil fruktförsäljare - mitt på vägen.

Vi åkte bussens hela tur och en bit inpå andra varvet. Sen gick vi av i Viñales för att leta efter en bank och åter bli stadda i kassan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar