söndag 29 januari 2017

Musik

Överallt spelas det - på gator, torg och restauranger. Ibland dansas det också. Så medryckande. Så härligt.


Gamla Havanna är verkligen trevligt och livligt. Många hus är fina och ommålade. Enstaka hus är nybyggda men det mesta är ruffigt.





Mitt emot pampiga Capitolium finns hus som är rena ruckel. Capitolium, som man nu restaurerar för att ge plats åt parlamentet, är en exakt kopia av  Capitolium i Washington - fast en meter mindre på varje håll.



Det är knökat med turister i "La Habana Viejo" men det det är också fullt med kubaner. Många gamla kubaner är otroligt magra men så är pensionen på 15 cuc (€15) per månaden. Det blir man inte fet på. Ofta går de runt och sälja något t.ex. nötter men lika ofta tigger de. Att pruta är det inte läge för på Kuba.


 

Trots all fattigdom är det mycket trevligt att vandra runt i denna livliga, stökiga stad. Andra Havannakvällen lyssnade vi på  Buenavista Socal Club. De spelade och sjöng oavbrutet i tre timmar. Så fort de två dansarna, som ingick i truppen, började dansa hängd en person på och sen en till. Efter en stund uppträdde "halva" publiken vid estraden. Hela föreställningen slutade med att alla sångarna sjöng Kubas inofficiella nationalsång - quanta la mera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar