måndag 5 augusti 2019

Grillat

I år har vi inte varit ute och fiskat så mycket som vi brukar men än är sommaren inte slut.

När alla yttre faktorer är perfekta, lagom varmt, ingen blåst och inga andra åtaganden, passar vi på. Sånt var läget i går. Då blev det en tur till "Gröna fläcken" - vårt "eget" fiskeställe.

Tyvärr tyckte inte firrarna att det var så perfekt. De hade det bättre lååångt där nere. Till slut lyckades en av oss, dock inte jag, få upp två fina makrillar. Sen var vi nöjda och begav oss hemåt igen.

När det var dags för tillagning lät vi oss inspireras av den mångkunnige sommarpysslaren. Maken värmde grillen och jag plockade kryddor direkt från landet - som det brukar stå i alla "hemma hos reportage".


Sen skar vi upp makrillarna längs ryggraden, saltade, peppade och stoppade in kryddblandningen. Förutom fisken grillade vi också potatis, morötter och pak choi.


Se så fint det blev men det blev inte bara snyggt utan också "jättegott".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar