onsdag 30 oktober 2019

Första resan, nr 1 och 80

Linje 1 och 80

När man flyttar till en ny stad tar det ett tag innan man känner sig hemma och hittar något sånär. Flyttar man till en så stor stad som Stockholm tar det ytterligare tid innan man får känsla för hur man på bästa sätt tar sig från en plats till en annan.

På Lilla Essingen i väntan på ettan
Vi hittar numera ganska bra och använder SL-appen när vi väljer buss och tunnelbana. Men vi vet inte hur alla bussar går och kommer det ett "okänt" nummer vet vi aldrig om vi ska stå kvar eller hoppa på.

Vid ett sådant tillfälle föreslog maken att vi skulle ägna kommande vintrar åt att åka alla linjer. Då skulle vi i alla fall ha en känsla för om det är en "bra" buss som kommer eller en som ska få passera opåstigen.

Vi missade båten, linje 80
I går började vi med blå buss nr 1, som går från Stora Essingen till Frihamnen. Vi tog "vår" båt till Lilla Essingen, där klev vi på ettan och åkte över Kungsholmen till Kungsgatan, Sturegatan, Karlavägen, via några mindre gator till Sandhamnsgatan och vidare till Frihamnen. Resan tog så lång tid att vi missade vår anslutning tillbaka till stan.

Fika på en arbetarrestaurang i Frihamnen

Men efter ha tittat runt och druckit en kopp kaffe var det dags att stiga på båt nr 80 som skulle ta oss ända till Nybroviken. Båtresan tog 55 minuter. När vi närmade oss slutmålet var båten fullsatt.

Båt 80 närmar sig 

Resan tog stor del av dan men nu är vi på gång - återstår bara resten. Kanske 87 resor till om alla nummer används. Tur att vi har månadskort.

Dalénum

Kvarnholmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar