lördag 20 juni 2020

Förbättringspotensial

Precis när vi åkt (rymt) hemifrån, två veckor innan det var tillåtet, kom sommaren.

Under de tre veckor vi varit på grönbete har vi haft det så härligt - både varmt och soligt. Det har till och med varit så lugnt så vi kunnat åka ut och fiska. Sommar när den är som bäst.


Vi har ägnat mycket tid åt att handla. Eftersom vi inte ska gå in i affärer på grund av smittorisk gör vi långa listor. Först gör vi var sin manuella lista. Sen, när det är dags för beställning, skriver vi över alla uppgifterna till en app som vi skickar till affären.

Efter några dar kommer varorna och då visar det sig att vi glömt att föra över vissa saker, skrivit fel när det gäller andra (köpt en tomat i stället för en ask) mm. Dessutom saknas vissa varor i affärerna. Det har därför blivit si då där med våra matinköp.

När vi skulle beställa inför midsommar var dessutom alla leveranstider slut. Då fick det bli beställning för avhämtning, istället. Vi fick sämsta möjliga tid; klockan 16-20 dan före midsommarafton. Oj vilka köer det kommer att vara till färjan tänkte vi och gav oss iväg med stor marginal. Total felbedömning!



Vi kom fram två timmar för tidigt. Hann med både tapaslunch och glass innan vi kunde knäppa in pinkoden till de gröna kylfacken och hämta ut vår beställning.


Tidigt nästa morgon, innan midsommarfirarna börjat handla, gav sig maken iväg för att rätta till det som gått fel den här gången. Här finns stor förbättringspotensial.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar