torsdag 9 juli 2020

Coronasäkert

Jaume Plensa

Om man befinner sig i en sommarstuga ute i ingenstans och får finbesök (som testats positivt för antikroppar) från Stockholm, samtidigt som man ska hålla armlängds avstånd till sina medmänniskor, finns det inte mycket att erbjuda i kulturväg. Är man i vår stuga i Bohuslän kan man dock bege sig till skulpturparken Pilane på Tjörn. 


Vi var fem vuxna och tre barn som var "sugna" på lite kultur men vi var inte ensamma om detta sug. Den dag som vi åkte till Tjörn hade hälften av Bohusläns turister gjort samma sak. Men trots att där var fler besökare än någonsin, kändes det ändå Coronasäkert.

Ingela Palmertz

Pilane ligger mitt på Tjörn, långt från det mesta men har trots det blivit berömt (i alla fall i södra Bohuslän) och har varje år ca 200 000 besökare. De första gångerna vi var där visade man skulpturer mitt ute i grönskan. Det gör man fortfarande men undan för undan har området blivit allt mer anpassat och tillrättalagt för oss besökare.



Eldsjälen, som driver Pilane, måste ha goda kontakter inom konstvärlden för det är mycket hög klass på det mesta, för att inte säga allt, som visas.  Eller vad sägs om....

Charlotte Gyllenhammar 



Tony Cragg


...och många fler.

Tyvärr erbjöds inget kaffe på Pilane utan vi fick åka till Sundby säteri för att kunna stärka oss lekamligt.


Även Sundby var Coronaanpassat. Vi fick beställa vårt fika utomhus och sen slå oss ned vid något av de glest utplacerade borden och vänta på att bli serverade. Vi väntade och vi vänta.


När vi väntat både länge och väl gick brandlarmet. Efter en stund kom två brandbilar farande för att rädda vad som räddas kunde. Det visade sig dock vara en helt onödig utryckning - det var bara såsen som bränt vid. Vi satt kvar och väntade på vårt efterlängtade kaffe. Två gånger gick vi in och frågade om de glömt bort oss. Sen fortsatte vi att vänta. Men den som väntar på något gott....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar