söndag 21 april 2024

Klassresa

På måndag morgon ändrade vår Madridresa karaktär - semestern var slut! Nu skulle vi börja "jobba"! 

Vi skulle klara av ett gediget program. På en och samma vecka skulle vi besöka Pradomuseet, El Escorial, Reina Sofia, arkeologiska museet och mussé Thyssen. Vi skulle resa till Spaniens forna huvudstad Toledo, vi skulle besöka trädgårdar och se på stan men också äta tre gemensamma middagar med si så där en fem-sex rätter. På hemresedan fick vi göra vad vi ville - då gick vi på museum!


Trots all ovärderlig konst och alla vackra byggnader vi sett är det två helt andra saker jag minns bäst - språk och pengar. Vi har haft svårt att göra oss förstådda på engelska och vi har haft otroliga problem att betala vårt kaffe och våra luncher.

En skolresa har två syften. Man ska förkovra sig och man ska lära känna sina skolkamrater. Vi hade så många trevliga luncher, kaffeauser och före/eftermaten drinkar tillsammans. 

Men när förlustelserna skulle betalas blev det problem för i Spanien vill man inte separera en nota. Vi lärde oss dock bemästra även detta. En person utsågs till kassör och betalade rubbet medan de övriga betalade kassören. Tycker det fungerade förvånansvärt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar