tisdag 12 februari 2013

Vad är det i hamburgaren?

Kallt och fuktigt - inget promenadväder - i stället upptäcksfärd med bil.

Den här gången valde vi att åka till Wira bruk. En liten bruksby i Roslagen där man från 1600-talet och framåt tillverkat värjor och annan utrustning till de krig Sverige förde till höger och vänster. Bruket finns kvar och där finns också en liten konstsmedja. All tillverkning av krigsmateriel upphörde för evigheter sedan men byn kändes ändå levande.




Bruket ligger idylliskt och av de 150 hus som en gång har funnits här finns det 50 kvar. I vår guidebok stod det att man både kunde titta på konstsmide och dricka kaffe men det var en klar överdrift för kaffestugan var stängd. Nödläge!

På hemvägen hade vi bara kaffe i tankarna och till slut fick vi syn på den - Caféskylten - och över den stod det Ridhus. Cafét låg i ridhusets övervåning med utsikt ned mot manegen där en massa små flickor och pojkar leddes runt på hästar, som kändes alldeles för stora för dem.


Vid cafédisken stod en man och beställde kaffe, dricka och två hamburgare. När han hade sagt hamburgare kom han både ihåg var han befann sig (i ett ridhus) och köttfusket i färdig lasagne och frågade därför väldigt försiktigt: "Det är väl inte hästkött i hamburgarna?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar