fredag 29 november 2013

Vänster eller höger?

Har allt en vänster- och en högersida? Nej, naturligtvis inte - vissa "saker" har det, andra har en ovan- och en undersida eller en positiv och en negativ sida. Men Seine har en vänster- och en högersida! Och det är den enda flod som har det!

Detta lilla inlägg är en kommentar till en kommentar till bildtexterna om Paris, där jag säger att Seine har en vänster- och en högersida och får detta ifrågasatt (har inte alla floder en vänster- och en högersida). 


Jag hävdar alltså att Seine är den enda flod som har en vänster och en högersida, övriga floder har en nord- eller en sydsida alternativt en väster- och en östersida. Och Göta Älv har en Hisingssida! Jag har aldrig hört någon säga att Ramberget ligger på den högra älvstranden eller att Operan ligger på den vänstra. 

Är det någon som känner till en flod som har en höger- och en vänstersida - förutom Seine`?

2 kommentarer:

  1. Håller inte alls med - allting har en höger- och en vänstersida och vänder du dig om blir det tvärtom men fortfarande en vänster- och en högersida. Allting beror på sammanhanget. Ska du förklara vägen för en främmande person så använder du alltid begrepp som höger och vänster - inte väderstrecken!
    Agneta B

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bor man på Seines vänstra strand, gör man det oavsett åt vilket håll näsan pekar.

      Radera