tisdag 12 april 2016

Kontrast

Efter tre nätter på fjärde våningen, toalett i korridoren som ständigt var upptagen, enbart kallt vatten i duschen och minimalt avlopp i handfatet lämnade vi vårt hotell i Amsterdam och tog tåget till staden den Bosch.

Vårt nya hotell skulle ligga tio minuters promenad från centralen, precis vid torget. Det gick lätt att hitta dit men när vi kom in i receptionen blev vi något fundersamma. Hade vi verkligen kommit rätt? Allt såg för bra ut. Vi borde inte kunna bo så fint när vi skulle betala "så lite" men vi var på rätt ställe - det var på Golden Tulip som vi hade bokat två enkelrum med dubbelsängar.

Förklaringen kom direkt. Vi hade inte bokat rum för fyra personer - utan för två. I Holland betyder inte dubbelsäng att det är en säng för två personer. Där betyder dubbelsäng att det är en bred säng. Står  det dessutom enkelrum är det uteslutet att två personer ska kunna övernatta i rummet. Trots att det var fullbokat lyckades de trolla fram två dubbelrum åt oss - allt löste sig och vi kunde ta hissen till rummen som hade både toa, varmvatten i kranarna och fungerande avlopp. Vi hade bytt upp oss från en stjärna till fyra!
Vårt fyrstjärniga hotell
Så var det dags att vandrar vidare till resans mål - utställningen om Hieronymus Bosch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar