lördag 22 september 2018

Kruthus

På Djurgården fanns en gång tre kruthus. De var en del av Stockholms fasta försvar. Kruthus nr två, ligger på Hundudden och finns fortfarande kvar - jättefint. Det har restaurerats och används numera som kafé.

o

I går, när vi var ute och rekognoserade inför ett kommande "stadsbesök" av våra sommargrannar, åt vi var sin ägg- och ansjovissmörgås där.

Vi åkte till Blockhusudden och tittade på tsunamimonumentet. Denna, i mitt tycke vackra hyllning och påminnelse om livets skörhet, har klarat den varma, torra sommaren riktigt bra.

Sen fortsatte vi mot Djurgårdsbrunnskanalen men svängde till höger i stället för vänster när vi gått över bron och kom så till Hundudden. Trots att vi promenerat här otaliga gånger har vi aldrig tidigare svängt till höger.


Vid Hundudden finns, förutom kruthuset, en stor marina med massor med båtar. 

Vi fortsatte (efter kaffe och smörgås) att gå i samma riktning  och hamnade slutligen vid Kaknästornet och kunde ta bussen hemåt.

Förvånande, att vi som promenerat runt på Djurgården massor med gånger, plötsligt kan upptäcka områden vi aldrig tidigare sett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar