måndag 4 november 2019

Andra resan; nr 2

Det hade bara gått ett par dar från det vi gjort vår premiärtur tills vi blev sugna på att göra ännu en busstur i vår strävan att åka med Stockholms samtliga busslinjer.

Bild från Hammarby Sjö,
 i väntan på färja utan nummer

Den här gången var det buss nummer två som stod på tur. Tvåan går från Barnängen till Norrtull. En fin tur från Söder via Folkungagatan, Slussen, förbi Kungsan, längst Birger Jarlsgatan och Odengatan genom delar av Vasastan till Norrtull. Glömde tyvärr att ta tid men uppskattar att det tog en dryg halvtimma att åka.

Här kommer Lotten med flaggorna i topp

Vi tog tvärbanan till Hammarby sjöstad och fortsätta därifrån med båt till Barnängen, varifrån 2an utgår. När vi kom till båthållplatsen skulle "Emelie" just ge sig iväg. Men eftersom "Emelie" går till Nybroviken var det lugnt - dit skulle inte vi. Vi stod kvar och inväntade "Lotten".


Så trevligt med båtar som fått sina namn, efter huvudkaraktärer i böcker. I det här fallet är det från Per Anders Fogelströms Stockholmsböcker som namnen hämtats. Handlingen i "Min stadböckerna" utspelar sig på Söder och det var hit, till Hammarby sjö, som Lotten gick med sin smutstvätt och bankade den ren så att herrskapsfolket kunde sova i bländvita lakan.


Om vi fortsätter att åka i den här takten kommer vi att klara av Stockholms hela bussutbud på en vinter och det var ju inte riktigt så vi tänkt. Bussåkandet skulle bli ett flerårigt nöje men ja, vi får väl se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar