söndag 17 november 2019

Fortfarande inget att yvas över

Vi är fyra aktiva, hellediga tanter som träffas två gånger i veckan och spelar bridge.

Vi spelar de givar som finns i våra böcker alltså tillrättalagda givar utifrån det kapitel vi just läst. Ganska svårt men vi spelar och vi diskuterar, vi rättar och vi ändrar oss och tycker vi är hyfsat duktiga. Men frågan är hur duktiga vi egentligen är, när det gäller.

För att få ett grepp om vår status gick två av oss ut på "öppna marknaden" till en fredagstävling kallad "fredagsgodis".


Jag hade förberett mig genom att läsa igenom två böcker och friskat upp minnet. Kände mig väl förberedd men långt ifrån säker. Uppskattade när en av våra motspelare, som också verkade tycka att bridge är svårt, uttryckte saken så här: "Nu för tiden måste man nästan vara fil kand för att kunna spela bridge".

Det var en rolig tävling. Alla spelade mycket koncentrerat - vi också. Även om vi gjorde lite fel gick det, på det hela taget, hyfsat bra.

Jag vet inte vad som stökade till det hela - kan ha varit att vi kom för lågt i budgivningen eller att vi inte spelade tillräckligt bra försvarsspel för 75e (!) plats var nog inte riktigt vad vi hade räknat med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar