tisdag 13 april 2021

Granar

Det är oftast jag som kommer med förslag på vad vi ska ägna dan åt men i veckan tyckte maken vi skulle åka till Bonniers konsthall. När något så oförutsägbart inträffar är det bara att hänga på.


Orsaken till detta sensationella önskemål var att man i "Naturmorgon" haft granen som tema och bl a. pratat om konstnären Ann Böttchers tecknade granar som visas på Bonniers konsthall.

Det var lätt att få biljetter - knappt några besökare alls (folk lyssnar väl inte på naturmorgon längre). Utställningen bestod till största delen av just detaljerade  blyertsteckningar av granar. Fina teckningar -  om nu dessa tecknade mästerverk får kallas teckningar.



När man kommer in i ett rum där det nästan bara hänger små blyertsteckningar på väggarna blir intrycket ganska tamt och intetsägande men går man nära inpå tavlorna ändrar man direkt uppfattning och blir mäkta imponerad.

Corona?

Vi hade tid från 13.30 till 14.30. När vi gått runt några varv bestämde vi oss för att ta en kopp kaffe och invänta den guidade visningen som skulle starta klockan tre. Visserligen inte under vår "besökstid" men säkert ok ändå - tänkte vi. Det blev tre(!) personer på visningen och det var väl använd tid att invänta guidningen. Den gav oss mycket större förståelse för konstnären.

Albrecht Dürer

Intressant att få veta att Ann Böttcher nästa alltid har förlagor till sina verk. Hon har bland annat haft den holländske konstnären Albrecht Dürer som inspirationskälla. Tänk att man kan specialisera sig på att måla granar men inte levande träd ute i naturen utan andra konstnärers målade granar. Fina tavlor blir det men ändå mycket förvånande att man kan jobba på detta sätt.

Kan man se Dürer?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar