måndag 18 juli 2011

Besegrade men med medalj

Vi har ingen TV i stugan - därför måste vi ge oss i väg till "lokal" när vi vill titta på fotboll. När Sveriges damer mötte Japans i semifinal, åkte vi till en närbelägen semesterby och kollade.

TV inbyggd  i ett "båthus"
Det brukar vara fullsatt på Eriksberg när det är "höjdarmatcher" för herrar. Men när damerna spelade  semifinalmatchen i årets världsmästerkap, var det betänkligt tomt i lokalen. Undan för undan kom det dock fler åskådare men efter ett tag började folk gå igen. Till slut var det bara vi och ett äldre fotbollsintresserat par kvar. Det var inte så konstigt att folk droppade av för det var en urdålig match. Tjejerna hade tydligen spelat väldigt bra tidigare men just denna match var faktiskt mycket dålig och de förlorade rättvist.



I går, när Amerika och Japan spelade final, fick vi följa matchen på gammalt traditionellt sätt - via radio. Det var en spännande match som Japan vann på straff. Sverige förlorade alltså mot de slutliga VM-segrarna och  vann sin match om tredje plats. De kunde alltså resa hem med en bronsmedalj och det var ju trots allt inte så illa.

3 kommentarer:

  1. Jättefin ny sida! /åsa

    SvaraRadera
  2. Jag trodde först att jag var inne på fel sida men nu ser jag ju att det är du som dinglar med benen på en blomma. Fin! Vem är det som målat? I stockholm var det fullsatt ute på kvarterskrogen när Sverige spelade!

    SvaraRadera