måndag 4 juli 2011

Måsskri

I morse var det grått och trist, när vi slog upp våra blå. Men när såväl lördagskrysset i DN som lunchen var avklarad, hade molnen skingrats och vi kunde ge oss ut på en fantastisk fisketur. Efter några timmar hade vi tolv makrillar i spannen - det räckte. Då började vi rensa.


Så fort vi satte i gång att rensa såg vi några måsar som började cirkla kring båten. De blev snabbt fler och fler och flög allt lägre. När vi kastat ut renset gick de "till attack" men när maten var slut, flög de nöjda sin iväg igen.







Det är märkligt med dessa måsar - de verkar kunna se över berg och runt träd. De kommer som från ingenstans, så fort det finns lite fiskrens i båten. Har de ett välutvecklat luktsinne eller sänder de ut spanare som skriar till kamraterna att det finns gosaker på gång i vår båt?

Med tolv rensade makrillar i spannen återvände vi, mycket nöjda, till hemmahamnen! Tov makrillar innebar att vi inte behövde steka upp hela fångsten, för att klara middagen, utan vi (LÅ) kunde koka in några firrar och till och med röka ett antal. Röken fick LÅ i 40-års present och jag kan inte minnas när den sist kom till användning.



Det verkar vara gott om fisk i sjön i år - bådar gott inför sommaren. Hoppas bara inte att den otäcka masken som har gjort torsken till sin "födkrok" går över till makrillen. Torsk får vi aldrig, så på den fronten är det lugnt.

1 kommentar:

  1. Ja det vore väl synd att inte kunna äta fisk heller.

    SvaraRadera