måndag 18 januari 2016

Brunch

Vad ska man göra när det är så isande kallt att man helst inte vill stoppa näsan utanför dörren? Jo, man kan åka till ett trevligt ställe och äta brunch.


Vi valde Elfviks herrgård, längst ute på Lidingö - en 1700-talsgård som nu drivs av Lidingö stad. Jag hade läst att det var ett trevligt ställe att äta brunch på så vi gav oss iväg dit och kom precis i tid innan det strömmade in massor med folk. Men vi, som alltså var ute i god tid, kunde äta både av varmrätten och det fina salladsbordet, ta några bitar ost och smälla i oss inte mindre än tre efterrätter innan vi avslutade med kaffe - utan att behöva trängas. Jag tyckte allt smakade bra men vi hade blivit mer än mätta av bara salladsbordet (som egentligen var godare än varmrättsbordet). Bra att veta till en annan gång.


När vi satt där mätta och dästa föreslog jag att vi skulle ta en promenad. Jag tog till och med reda på var det fanns lämpliga stigar men så fort vi kom utanför dörren började maken frysa (inga långkallingar), så vi nöjde oss med att gå in i gårdsbutik och köpa en fårfäll. Sen åkte vi hem igen till den sköna och numera fårfällstäckta soffan.


Det är vackert på Lidingö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar