fredag 3 februari 2017

Trinidad

Trinidad grundades 1514 och har nyss firat 500-års jubileum.

Gamla stan är klassad som världarv av Unesco och mycket välbevarad med fina hus i glada färger.


Centrum i gamla stan är Plaza Major - ett välbevarat torg med gamla anor och inflytande från flera håll. Runt Plasa Major ligger flera museer. Under vår guidade tur besökte vi det historiska museet inrymt i Palacio Cantero och klättrade upp i tornet som ingår i museet.








Det finns mest envåningshus i Trinidad men om några år kommer det att finnas många tvåvåningshus eftersom "alla" bygger på en extra våning - troligen för att kunna öppna Casa Particular och få extrainkomster.



Vi har gjort två utflykter från Trinidad dels för att bada i Karibiska havet dels för att vandra i bergen. Resten av tiden har vi strövat runt i stan. Ibland har vi sökt upp parker för att få internetuppkoppling, ibland har vi sökt upp barer för att läska oss med en kubansk drink - alla innehållande rom.



Det är mycket folk i rörelse överallt, hela tiden. De som tittar på TV sitter för öppna fönster. Värmen gör att man måste ha genomdrag. Även vår värdinna har öppet rätt ut mot gatan. En vanlig sysselsättning på gatorna är dominospel. Man sätter upp ett litet bord på gatan, slår upp sina stolar och slår sig ned och spelar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar