lördag 14 september 2019

Ag

På Kronobergsgatan, en liten bakgata på Kungsholmen, har Bridgeförbundet sina lokaler. Stora lokaler, ofta proppfulla med folk, som sitter alldeles tysta, djupt koncentrerade runt fyrkantiga bord. Medelåldern är ganska hög hos dessa engagerade, kortspelande personer.


Snett mitt emot, på samma Kronobergsgata, ligger den anonyma restaurangen AG. I deras lokaler sitter det också fullt med folk, också koncentrerade på det de håller på med men betydligt yngre och något pratsammare.

Väggmålning med reklam för AG


I går gick jag för första gången in på "fel" sida gatan när maken (och jag) blivit bjudna på middag hos AG av svärsonen.



Restaurangen, som fått namn efter den kemiska beteckningen för silver, håller till två trappor upp, i en gammal silverfabrik.



Där man en gång i tiden tillverkade silverskedar och silvergräddkannor äter man numera kött med silverbestick. Inredningen är den samma som under fabrikstiden men något "upphottad". Tuff lokal med "New York vibbar" där man inte bara äter med silverbestick utan även får såsen serverar i silverkannor.





Tänk om man en vacker dag skulle få se ett lämmeltåg med mentalt utmattade "bridgare" korsa gatan för att fylla på reserverna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar