lördag 21 september 2019

Tidtabeller

Det är inte lätt att läsa tidtabeller - fick vi erfara idag.

Från och med den 19 september kan man åka "gratis" med Waxholmsbåtarna, om man har månadskort på SL. Det skulle vi utnyttja den dag alla (YR, SMHI m.fl.) lovat fint sommarväder.

I god tid, innan vi skulle ge oss i väg, kollade vi upp avgångstider och destinationer. Vi bestämde oss för att ta båten som gick klockan elva till Grinda. På morgonen visade det sig dock att den turen slutat gå när sommartabellen övergick till vintertabell.


Då bytte vi destination och bestämde oss för att åka till Vaxholm klockan halv elva i stället. Det spelade ju inte så stor roll vart vi åkte eftersom det var sjöresan vi var intresserade av, men lite stressigt blev det allt eftersom båten till Vaxholm skulle gå en halvtimma tidigare.

Vi blev klara på 10 minuter och hann till Strömkajen i god tid. Men döm av vår förvåning när vi insåg att den turen inte gick på lördagar! Nästa tur skulle inte gå förrän klockan tre, alldeles för sent


Då kläckte jag den ljusa idén att vi kunde ju åka buss till Vaxholm och ta båten hem. Gick hur bra som helst. Innan vi lämnade hamnplanen i Vaxholm kollade vi avgångstider för tillbakaresan tre gånger.





Sen promenerade runt i "stan" och skulle ta en kopp kaffe med gofika på hembygdsgården - tyvärr stängd för säsongen.


När vi klarat av snabbesöket i Vaxholm fick vi en mycket fin återresa till Stockholm. Väl där gick jag in i biljettkiosken och tog med mig färdigtryckta tidtabeller hem.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar