fredag 20 september 2019

Den late demostranten

Greta Thunberg har rest till USA för att "väcka" folk. Jag vet inte om det enbart är därför (FNs miljövecka spelar nog också in) men det är säkert en bidragande orsak till att det nu är miljödemonstrationer "överallt" i hela världen, hela veckan.


Idag, den 20/9, är det Skolstrejk för klimatet. Nästa fredag den 27e är det Storstrejk! Då blir vi ännu fler!


Eftersom vi inte är så upptagna och jag har gått på Birkagården i åratal bestämde vi oss för att vara medstrejkande i skolstrejker.


Vi gav oss i väg till Medborgarplatsen i god tid - så god tid att vi kunde placera oss på en uteservering med var sin kopp kaffe och perfekt utsikt över storbildsskärmen. På skärmen visade man bilder från några av de 5223 platser man skolstrejkade på idag. 




Vi satt i lugn och ro med vårt kaffe ända tills vi hörde alla ungdomar som kom och skanderade att NU var det hög tid att göra något för klimatet - då reste vi oss. Sen vällde det in folk. Hela Medborgarplatsen fylldes av ungdomar men inte bara ungdom, även många medelålders och flera pensionärer stöttade.


På den uppbyggda scenen gav flera ungdomar sin syn på miljön. Det var mest flickor som talade och alla var riktigt bra, särskilt om man betänker hur unga de är. Talarna avlöstes av artister. Bra program. Hade förväntat mig att Greta T skulle prata med oss från skärmen men det blev så kallt att vi inte kunde stanna kvar. Såg sen att hon hade varit på Medborgarplatsen via länk men då hade vi redan hunnit till Skanstull och jag hade hunnit ropa in en lax på en fiskauktion.


Nästa vecka är det dags igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar