onsdag 7 november 2012

En omskakande upplevelse

Efter en skön, slapp dag i Colcadalen fortsatte vi vår resa till Arequipa. Vi gjorde en avstickare förbi Condorkorset för att spana på condorer. Det blev en omväg på ca åtta mil, längs den andlöst vackra Colcadalens kanjon.
 

Väl framme vid condorkorset började vi och en massa andra turister spana. Vi spanade och vi spanade men inte en condor så långt ögat såg. Condorerna segelflyger på termiken och enligt vår guide var det nog inte tillräckligt mycket vind. Efter en timma återvände vi till bilen för att åka vidare till ett annat ställe och se om vi hade bättre framgång där.



De här herrarna verkar inte spana särskilt intensivt- tycker jag

 
Just då skrek någon; ”Condor, Condor!” – och där var den. Den stora asätande fågeln som har ett vingspann på ca 3 meter. Vi såg 4 fåglar, några på ganska nära håll.

Visst ser ni condoren!
Vägen till Condorpasset var i ett bedrövligt skick! Sune sa att hans skogsbilvägar i det inre av Jämtland var som autostrador jämfört med denna väg. Det var en grusväg, som på grund av de kraftiga regnen under regnperioderna hade blivit så gropig, så gropig så vi var helt omskakade när vi kom fram. Efter vår vackra men skumpiga resa genom Colcadalen passerade vi återigen Andernas högplatå och kom på eftermiddagen fram till den ”Vita staden” Arequipa.
 
Två kvinnor klädda i Colkadalskläder, låter sig fotograferas mot en slant i ersättning

Här kan man låta sig fotograferas med en falk på huvudet - mot en liten slant

Kommers vid Condorkorset
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar