onsdag 7 november 2012

Utomhusbad i november

Det tog en hel dag att åka buss över Andernas högplatå från Puno till Colcadalen. Vi åkte genom karga områden där vi såg både lamadjur och dess vilda släkting, vicuna. I stället för ”Varning för älg-skyltar", fanns här ” Varning för vincuna- skyltar". Straffet för att skjuta en vicuna är 8 års fängelse. En vicuna ger bara 65 gram ull och priset är  6 000 $ per kilo.





Vi åkte förbi vulkaner, laguner och såg snöklädda bergtoppar. Högst upp var det inte bara topparna som var snötäckta - då sa Sune att han kände sig hemma. På varenda rastplats stod det indianer och sålde hantverk – till och med på den högsta punkten fanns det försäljare. Tänk, att ha sin arbetsplats 4 900 meter över havet, i kyla, snö och regn – inte konstigt att alla tuggade och tuggade. 







Målet för dagen var de varma källorna i Colcadalen. Vi blev inkvarterade på den fantastiska anläggningen Colca Logde och det mest fantastiska av allt var att när vi åkt 1 300 meter nedåt (till 3 600 meter) var min huvudvärk som bortblåst. Vi stannade en hel dag i Colca Logde - jätteskönt. Att bada i naturligt varma källor med en massa mineraler i vattnet är skönt och lär även vara nyttigt. ML badade fyra gånger – jag nöjde mig med två.




Vi behövde inte ens bära vår väskor!
 

2 kommentarer: