måndag 11 maj 2020

Drama (Gärdet)

Efter att ha segat på hemma, både länge och väl, blev det till slut hög tid att ge sig ut denna vackra lördag - men vart? Jag föreslog Enköping. Det blev Gärdet.


När vi  precis börjat vår promenad fick vi på nära håll se detta nyuppförda hus -  en byggnad i den mer spektakulära skolan.




Mål 1 - tekniska museets shop för presentinköp till minsta barnbarnet. Inte lätt att köpa presenter när man inte får gå in i affärer men ett museum kan väl inte vara så farligt? Nej då, inte farligt alls - stängt pga pandemin.



Mål 2 - Hundudden och en kopp kaffe utanför  Kruthuset. Vi fick parkettplats och kunde på nära håll se  hur man sjösatte båtar, mastade båtar och tog upp båtar. När två män med hjälp av telfer skulle lyfta upp sin båt började livet kännas osäkert - vi flyttade längre bort.




Allt löpte på bra tills något i lyftanordningen plötsligt brast och båten med ett brak ramlade ned. Turligt nog fångades den upp av en välplacerad båtkärra. Ingen kom till skada men det kunde gått illa. Trots att vi satt säkra på betryggande avstånd, tyckte vi det var lite läbbigt.


Efter intermezzot med båten fortsatte vi gå längs Djurgårdsbrunnskanalen. Där utspelade sig ännu ett drama.




En häger hade fastnat högt upp i ett träd. Flaxade och skrek men kom inte loss. Brandbilen som hade kallats till platsen hissade upp stora stegen för att kunna hjälpa pippin. Massor med folk stannade och tittade, vi också - höll oss dock på vår kant. Jag imponerades av hur skickligt brandmännen manövrerade det stora åbäket. Till slut fick de ned fågeln. Han hade fastnat i en fisklina, dragit med sig den upp i trädet och snott in sig i grenarna.


Efter dessa strapatser var det läge att kyla ner nerverna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar