onsdag 17 augusti 2011

Putte i svampskogen

Efter allt regnande trodde vi att skogen skulle vara full med fina kantareller, så vi gav oss iväg för att ordna en del av middagsmaten.


Vårt svampställe ligger alldeles bakom Bokenäs gamla kyrka, en av Bohusläns få bevarade medeltidskyrkor. Eftersom portalen vid koringången är utsmyckad i skulpterad täljsten tror man att kyrkan kan ha blivit byggd redan på 1000-talet. Långskeppet saknar fönster mot norr - skydd mot onda makterna, som hade sitt tillhåll där (inte i öster?).




Vi letade och letade och nog hittade vi svamp men inte några vi trodde att vi kunde äta.






Till slut hittade vi några ynka små gula prickar som kanske skulle kunna utvecklas till kantareller. För att hitta tillbaka till stället märkte vi tydligt ut det med en pil och tänkte att om vi inte kommer tillbaka kanske någon annan skulle kunna hitta dem. Sen åkte vi hem och lagade, på Rs uttryckliga önskan, tacos. Det smakade väldigt bra trots att vi inte kunde börja middagen med en svamptoast.


När vi kommit hem, kom R och visade upp en kantarell som han hittat i trädgården. Ni ser hans bloggande mormor, som sitter inne i stugvärmen. Hur var det nu med ån och vatten?



1 kommentar:

  1. Hejja Ragnar! Inte vill man komma hem tomhänt heller...

    SvaraRadera