torsdag 17 januari 2013

Aspudden

Aspudden är en stadsdel, inte så långt från oss. Trevligt område med hus från 20-talet och framåt, mest flerfamiljshus. Det tar ungefär 20 minuter att promenera dit och då passerar man Vinterviken på vägen.

I Vinterviken, som är en vik av Mälaren, finns ett trädgårdskafé, kolonilotter och restaurangen Winterviken. Restaurangen är inrymd i en vacker tegelbyggnad- en gång Nobels dynamitfabrik  Restaurangen håller öppet varje dag hela vintern och drivs av Markus Aujalay (känd från TV) och hans fru Eva. Massor med föräldralediga mammor och pappor verkar träffas i Winterviken för gemensam lunch. Trevligt med sådana här platser ute i förorten. Här börjar det nästan låta som jag är sponsrad!!

NITRO NOBEL-VINTERVIKEN

Nu har det öppnats ett bokkafé i Aspudden - ett sådant där mysigt, litet bokkafé, som man ofta stöter på utomlands. Mitt i rummet står ett bokbord med nya böcker, utefter väggarna finns bokhyllor fyllda med intressant litteratur (som jag, trots min pensionärstillvaro, inte har tid att läsa) och så finns det ett litet sidorum där man kan fika, äta mackor och soppa.

Dessutom ordnar man författarträffar. Vi bokade in oss när Jonas Hassen Khemiri kommer dit i februari.

1 kommentar:

  1. Va mysigt med ett bokkafé som har författarträffar!

    SvaraRadera