torsdag 10 januari 2013

En annan värld

Föräldrarna skulle på bröllop och vi skulle passa en av pojkarna (alltså ett av våra barnbarn) och följa honom till en Pokémonturnering på Kungsholmen. (Pokémon är ett kortspel.)

Utsikt från Kungsholmen
Tidigt i söndags morse åkte vi (jag kom dock först till lunch) därför till Kungsholmstorg, gick ned i en källarlokal och hamnade in i en helt annan värld - Drakarnas Håla. Det var en ständig ström av pojkar och män - ut och in - och alla verkade känna varandra. Pojkarna (jag såg inte en enda tjej) verkade så engagerade. Detta var något de gillade! Kanske något att introducera för pojkar som känner sig rotlösa och rastlösa, inte hänger med i skolan, inte kan spela fotboll och därför lätt hamnar på glid utanför samhälle


Nere under jorden pågick olika typer av aktiviteter, bland annat Pokémonturneringar för såväl juniorer (under 12 år) som seniorer. Allt var mycket seriöst. Det fanns både domare och överdomare, som kontrollerade att allt gick rätt till. När turneringarna var slut delade domarna ut priser (Pokémonkort), tog var och en i hand och tackade för att de hade deltagit.


Här i källaren kunde man, förutom att träffa kompisar, spela och turnera, också köpa spel och kort. Medan turneringen pågick, traskade jag upp till affären i gatuplanet och häpnade över hur dyra vissa kort var. De kunde kosta upp till 2.000 kronor. Hur kan ett litet plastkort kosta så mycket?


Jo, det var sällsynta kort, ofta 20 år gamla med samlarvärde och mycket energi!

1 kommentar:

  1. Det var tre tjejer som var med i turneringen . Tack för att ni följde med mig till drakens håla!/Ragnar

    SvaraRadera