lördag 30 mars 2013

Ska vi åka hem igen?

Vår vår börjar alltid när det blir påsk. Då åker vi till sommarstugan. Det spelar ingen roll hur vädret är - vi åker alltid dit. Vissa år är det riktigt skönt med vårblommor och kaffedrickande på uteplatsen. Andra år är det massor med snö - men det är också mysigt. Så vi gjorde som vi brukar - åkte iväg i år också - och vi stannade, som vi också brukar, och köpte mat för hela helgen innan vi kom fram.

Så här såg det inte ut i år
Väl framme såg allt ut precis som vanlig. Det var nästan lite vårligt. Ingen snö. Men det var kallt - både utomhus och inomhus (fastän värmen hade stått på i några dar). Mycket kallt. Sen kom chocken - vattnet var fruset. Vi (maken) fick bära upp vatten från pumphuset till stugan - tungt och jobbigt. Det första jag gjorde var att fylla mina vattenkrus med kokande vatten och stoppa dem i sängen. Efter lite fixande var allt klart och vi kunde äta middag - iklädda flera tjocktröjor.

När jag, nästa morgon, lämnade den varma och sköna sängen var det fortfarande isande kallt - och inte gick det att duscha heller. Då säger maken: "Tycker du vi ska åka hem igen?" Jag blev lite förvånad men tanken var på något vis tilltalande. Då kom vi på att det fanns ju alternativ - vi skulle kunna ta in på hotell.

Sagt och gjort. Vi stängde stugan, tog bilen till Göteborg och checkade in på Göteborgs minsta hotell. En, inte helt oäven, vändning på våra planer - kan eventuellt leda till flera blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar