söndag 5 maj 2013

Pensionärsbiljetter

Vi hade tänkt att avsluta vår rundresa genom att åka till Cassis och sedan vandra till Marseille med vi ändrade oss (som vanligt) och beslöt att tillbringa de två sista dagar i Marseille - gåendet skippade vi för tåget.

Vi blev skjutsade till järnvägsstationen. Där hade vi en halvtimma på oss att ordna biljetter. Men det var bara en kassa öppen och många som skulle ut och resa. Tiden gick men kön förblev i stort sett oförändrad. När fem minuter återstod innan avgång, letade vi rätt på en automat och fixade (efter flera omtag) biljetter själva. Sen rusade vi till tåget och hann med - med ett nödrop.
Järnvägsstationen i Marseille
När konduktören kom och tittade på biljetterna, visade det sig att vi hade köpt biljetter som var ogiltiga. Han stod där en stund och pratade och förklarade vad vi gjort för fel - vi var helt tysta. Så  ruskade han på huvudet och gick vidare och vi kunde åka till Marseille på våra ogiltiga biljetter Där avslutade vi dagen med en bouillabaisse (fisksoppa), i gamla hamnen - gott och dyrt och överreklamerat, enligt min smak.


1 kommentar:

  1. Läskigt med tåget men rutinerat att fortsätta resan genom att se oförstående ut (det funkar alltid!).

    SvaraRadera