fredag 24 maj 2013

Standardsvar

Äldsta barnbarnet skulle göra ett specialarbete om rymden så han och jag åkte till Cosmonova (en stor biograf i anslutning till Naturhistoriska Riksmuseet) och tittade på filmen "Solsystemets värsta väder". I filmen berättade man om de väderleksförhållanden som råder på planeterna i vårt solsystem. Det hela gick ut på att man sände iväg en stor rymdfarkost från jorden och sen skickade man ned anpassade rymdlandare till varje planet och undersökte vilka väderförhållanden som rådde där.

bild Kosmiska kollisioner

Intressant och faktaspäckad film. Allt verkade mycket seriöst men jag hade aldrig hört talas om vi hade skickat iväg en sådan rymdfarkost från jorden. Var det sant eller hade man hittat på alltihop?

När vi lämnade biosalongen frågade vi om rymdfarkosten verkligen existerade. Kvinnan som jobbade med att visa filmen visste inte om det var en sann film. "Ni får nog ringa och fråga Christer Fuglesang" - sa hon.

Då gick vi till den stora informationsdisken på museet och frågade samma sak. De som jobbade i receptionen diskuterade med varandra en stund sen sa de "Ni får nog ringa och fråga Christer Fuglesang".

Är detta mån tro ett standardsvar som man lämnar på alla frågor man inte kan besvara? Synd att vi inte frågade en fråga till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar