onsdag 1 maj 2013

Franska toaletter

Söndag morgon tog vi buss från Aix till Nice - passade väldigt bra att sitta på en buss och titta sig omkring när det öste ned. När vi gick genom Aix, på väg till bussen, passerade vi ännu en marknad. Trevligt med dessa marknader. Folk kommer dit med sin kassar och flätade korgar och handlar kött, fisk, grönsaker och lite annat. Vid ett stånd satt en liten gumma och sålde ägg (säkert från höns som levde ett fritt och harmoniskt liv) från en korg och lavendel i påsar och knippen. Vi köpte bröd, skinka och ost till färdkost.



Nice är inte heller så dumt, även om här regnar ännu kraftigare än uppe i bergen. När vi installerat oss på vårt hotell tog vi först en promenad utefter Promenade Des Anglais och fortsatte sen in i gamla stan för att släcka törsten. Då stötte vi på två före detta grannar från Sundsvall. Man upphör aldrig att förvånas!






Vi har nu bott på fyra olika hotell och gemensamt för dem alla är de konstiga toaletterna. Det hotell vi bor på här i N slår alla rekord. Toaletten är instoppad i garderoben. Det finns ingen möjlighet att stänga dörren när man är på toa - inget utrymme för en s.k. privat zon - men det blir ju, å andra sidan, mysigt och intimt. Dessutom har toaletten någon slags vakumspoling så det låter som jordbävning när man spolar, oavsett vilket hotellrum man spolar från. Inte så bra för nattsömnen men eftersom sängen är stenhård är det ändå inte så mycket att gråta för.

1 kommentar:

  1. Jag har också min toalett i garderoben, mycket bra lösning ;-)

    SvaraRadera