fredag 3 maj 2013

Skepp

Vår modifierade plan, att åka till Nice och därifrån ta oss till Gorge du Verdon, fick vi också ge upp. Det verkar omöjligt att ta sig upp i bergen med tåg eller buss. Vi bestämde oss i stället för att hyra bil och göra en dagsutflykt från Nice till Verdon men sen ändrade vi oss igen. Hur roligt kan det vara att vara uppe i bergen i ösregn? Det slutliga valet blev en dagsutflykt till Menton och Monaco med tåg.


En dam som vi pratade(!) med på vårt frukostkafé (vi är nu så etablerade i Nice att vi har ett frukostkafé där ägare varje morgon hälsar på oss, som på gamla bekantingar) sa att en av de 100 saker man måste göra i livet var att åka sträckan Nice - Monaco med bil eller buss. Så vi ändrade oss en gång till. Det blev en fantastisk bussresa för 1€ per person.







Monaco är en häftig plats och där skiner solen! Plötsligt var regnmolnen borta - solen sken från en klar himmel - och då låg förstås "solskyddsfaktorn" kvar i Nice för vem kunde tro att det skulle kunna bli solsken i Frankrike (fast Monaco ligger väl inte riktigt i Frankrike).


De människor som bor i Monaco är nog lite annorlunda än oss. Jag fick i alla fall det intrycket när jag såg alla båtar som låg i hamnen. Hur roligt kan det vara att, som fritidsbåt, ha ett skepp när man kan ha en liten vit motorbåt till sina fisketur?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar