lördag 13 maj 2017

Bussar

I går när jag var inne i ryska kyrkan och köpte vykort tyckte kvinnan som sålde att vi skulle åka till Eze med buss 82 (alla säger alltid vilken buss man ska ta).

Klockan 10.30 stod vi vid busshållplatsen och väntade på 82-an. När klockan hunnit bli 11.15 och det fortfarande inte kommit någon buss (trots att det borde gjort det för länge sedan enl tidtabellen) var vi beredda att åka till en annan plats med en annan buss.

Men då kom buss 112 (som inte skulle passera hållplatsen vi stod vid) och eftersom den skulle till Eze hoppade vi på. 112-ans tur gick uppe bland bergen. En fantastisk resa med bergen ovanför och Medelhavet på andra sidan.


Det finns tre vägar, cornicher, längs rivieran. De går på olika höjd och det är valet av buss som avgör vilken man hamnar på. När vi åkte med buss 112 hamnade vi på den övre, den stora cornichen - La Grande Corniche - en mycket vacker väg.


Det går bussar åt alla håll i Nice och de är billigt - 10 kr om man köper tio biljetter. Men det är inte helt enkelt att veta varifrån de går och framför allt när de går.

Men det gör inte så mycket för vår del eftersom det inte spelar så stor roll när vi åker och det inte heller är så viktigt vart färden går - så länge vi kommer tillbaka till utgångspunkten när det börjar bli kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar