torsdag 11 maj 2017

Mondänt

Redan andra kvällen lämnade vi vår "comfort zon" och begav oss till hamnen för att äta middag. Det var vid hamnen vi bodde förra gången vi var i Nice och nu ville vi vara lite nostalgiska.

Vi hamnade bredvid en pratglad man från Chicago - jazzmusikern Joe Hurt (ska försöka lägga in en ljudfil här när jag kommer hem). Han hade för tredje året i rad hyrt lägenhet i Nice och skulle stanna flera månader. Han älskade stan och rekommenderade oss att åka till St Jean-Cap Ferrat som han tyckte var fantastiskt. Det skulle bara ta 30 minuter med buss 81.



Nästa morgon letade vi rätt på 81-ans busshållplats och stack iväg. Fin bussresa på en väg sida vid sida med Medelhavet. Vi hade tänkt gå runt en liten halvö men det blåste så intensivt så vi vände tillbaka när vi gått ca 1/3 av vägen.

Fantastisk utsikt, fin natur, gigantiska villor och båtar som inte är av denna världen. Vad är det för människor som har råd med all denna otroliga lyx?



Vi avslutade vår utflykt till St Jean helt passande - valde ett lyxhotell för vårt förmiddagskaffe. Sen satte vi oss buss 81 igen och åkte två hållplatser till madame Rotchild.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar