måndag 8 maj 2017

Partypadda

Det är väl bara i Göteborg som det finns en partypadda och när kan det passa bättre att ta en tur med partypaddan än när det är 50-års jubileum.


22 elever och 1 lärare samlades på skoltrappan klockan halv två för att fira att det var 50 år sedan vi sprang ned för samma trappa med vit mössa på huvudet. Framför oss låg ett gediget jubileumsprogram.

Efter obligatorisk fotografering gick vi mot Mölndalsån där paddan väntade. Så åkte, slussades och guidades vi genom stan ut till Göta älv samtidigt som vi förfriskades med bubbel.


Vi klev av paddan vid operan, gick in i huset och blev än en gång guidade runt. Vi fick se hur det såg ut både framför och bakom kulisserna, veta att det krävs gedigen skicklighet från många yrkesgrupper för att sätta upp en opera och att alla inte får applåder för sitt arbete.


Sen ägnade vi oss åt pensionärsspelet boule, tog en öl och fortsatte hem till en av klasskamraterna för middag. Där vi, förutom att prata, fick lyssna på trevligt tal, en och annan historia och en kabaré. En "elev" hade letat reda på några gamla prov från skoltiden. När han tog fram dem kändes det som jag flyttades tillbaka ett halvt sekel i tiden.


En av klasskamraterna hade utmärkt sig lite extra och hade den här fina broschen, Guldkvisten, på jackan. Den hade kungen överlämnat till honom för värdefulla insatser för skog och skogsbruk.


Allt var jättetrevligt och välarrangerat. Utan en hårt arbetande festkommitté skulle vi inte kunna ha dessa trevliga jubileer vart femte år och för att ingen upptagen pensionär ska kunna boka in något annat har vi redan bestämt tid och plats för nästa träff  2022.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar