fredag 7 oktober 2011

Varför ska man hänga med sin tid?

Vi fortsatte att åka ytterligare någon timma efter det att vår vandrande granne lämnat tåget (se föregående inlägg), sen var vi i Steiermark. Här skulle vi stanna några dagar, titta oss omkring och provsmaka vita viner.


Vi började vårt besök i Steiemark med en rundtur i bergen, besökte ett kloster, åt lunch på en mycket trevlig uteservering och besökte en skola för blivande vinmakare. Det är hänförande vackert i Steiermark - ett kuperat landskap med stora vin- och majsodlingar. Otroligt vackert! Och vilken värme i oktober- så här varmt hade vi det inte ens när det var högsommar.





Vi bodde på ett värdshus - även det fint och bra på alla vis.Värdshuset hade nyligen kompletterats med 20 rum och fått hotellstatus. Värdshusvärdinnan ville nog hänga med i tiden och hade ansträngt sig till det yttersta för att göra rummen moderna - men det hade blivit lite för mycket av det goda. Allt var för tekniskt - även för en tekniker - och styrdes från knappaneler och censorer. Duschrummet avgränsades från sovrummet med en stor glasvägg! Man kunde alltså inte vara det minsta lilla privat. Medan jag fortfarande jobbade hände det ganska ofta att vi fick dela sovrum med personer, som jobbade i företag, men som vi inte kände. En gång när vi var i Sälen delade jag rum med tre kvinnor som jag aldrig titdigar sett. Då var det skönt att i alla fall kunna duscha för sig själv.

På den här resan, med maken som resesällskap, gjorde det inget att duschrummet endast hade glasvägg - inte förrän vi hade gått och lagt oss för att sova. Så fort någon av oss rörde sig i sängen, tändes alla ljus (eftersom de styrdes av rörelsecensorer) och både duschrum och sovrum badade i ljus. Jag tror vi lyckades få rummen upplysta tio gånger under natten. På morgonen pratade vi om varför det blivit på detta sätt och funderade på om det kunde bero på att vi lämnat dörren till duschrummet öppen. För att testa denna teori stängde jag igen dörren med påföljd att LÅ gick rakt in i den osynliga glasdörren.


Nej, tacka vet jag gamla vanliga värdshus med helt vanliga gammaldags ljusknappar.

1 kommentar: