söndag 19 maj 2019

Appar

Vad vore livet utan appar? Mycket tråkigare och framför allt mycket svårare.


Vår andra resdag skulle vi ta oss med tåg från Köpenhamn till Rødby, sen fortsätta med färja och tåg till första etappmålet, Hamburg. I Hamburg skulle vi byta och sen fortsätta till Köln och Bryssel.

Färgfika
Mellan Köpenhamn och Rødby fick vi åka buss (banarbete) men trots det anlände vi till Hamburg i tid. Jag hann tänka några goda tankar om tysk effektivitet innan jag fick se att vårt tåg till Köln var 25 minuter försenat. Men 25 minuter var inte kritiskt eftersom vi hade 50 minuter avsatt för tågbytet i Köln. Men när förseningen ökade till just 50 minuter kändes det inte bra.


Centralstationen i Hamburg
När vårt "tåg" i nästa andetag försvann från "anslagstavlan" blev jag lätt förvirrad. Skulle tåget gå från en annan perrong eller var det inställt?


Men då alla andra lugnt stod kvar på perrongen och tittade i sina mobiler kändes det ändå bra. Tänkte att de nog hade tillgång till en app som visar vad som ska hända. Mycket riktigt och den appen hade jag också!


Hade laddat ner den hemma. Det var bara att öppna och hänga med. Läget var under kontroll igen. Allt flöt på och vi kom fram till Bryssel som planerat, efter en lång dags tågluffande.

2 kommentarer:

  1. Väldigt bra med appar. Tycker att dina foton ser snyggare ut med nya telefonen med!

    SvaraRadera
  2. Tack. Den ska ju gå bra dubbla kamreror.

    SvaraRadera