lördag 18 maj 2019

Mot Normandie

Första etappen på vår tågresa mot Normandie startade bra. Tåget var bara 4 minuter sent när vi lämnade Stockholm.


Men sen krisade det till sig. Enligt tidtabellen skulle vi haft 20 minuter tillgodo innan Köpenhamnståget skulle gå. Den marginalen hade krymt till ca 1 minut när vi kom in på Göteborgs central.

När vi närmade oss Götet ropar de ut i högtalaren att passagerare som skulle vidare med Köpenhamnståget skulle ställa sig längst fram i tåget - för att korta ned avståndet från spår 4 till 14. Hade det inte varit bättre att meddela Köpenhamnståget att vi var sena - tänkte jag i mitt stilla sinne - i stället för att be passagerarna "göra jobbet". Det var ju trots allt tåget som var försenat.

Tack vare att "halva" Stockholmståget skulle vidare till Köpenhamn hann vi med. Om det bara hade varit vi hade vi missat anslutningen, eftersom Köpenhamnståget inte fått information om försening. "SJ, SJ gamle vän" (som Stefan Demert en gång sjöng) - gäller tydligen fortfarande.



Sen rullade vi vidare genom mitt favoritlandskap Halland, längs Öresund och över bron till Danmark.


Hade vissa planer för vår enda kväll i Köpenhamn men det blev bara lite öl innan middagen, middag och lite öl till den och så lite öl efter middan.


Köpenhamn är en trevlig, lite anarkistisk stad. Känns mer lössläppt än Stockholm.



1 kommentar:

  1. Vad roligt att få följa med på er tågluff! Ska bli jättespännande. Kram

    SvaraRadera