onsdag 22 april 2020

Andra sidan (Hagaparken)

Efter vår härliga dag i Bergianska fick vi lust att se hur det såg ut på andra sidan - alltså på andra sidan Brunnsviken. Därför kom vår tjugonde park att bli Hagaparken.

Där, på andra sidan, åt vi lunch i går 

Hagaparken visade, liksom Bergianska, upp sig i vårfager grönska med marken täckt av vitsippor, svalört och andra vårblommor. Allt var så fint men tyvärr låg det en enerverande ljudmatta över allt det fagra. Varifrån kom allt motorljud?


Jo från motorvägen E18, som går på andra sidan Brunnsviken, bakom Bergianska. Fastän E18 alltså går en bra bit från Hagaparken hördes trafiken mycket mer där än i mer närbelägna Bergianska. När parken öppnades för allämheten i början av 1800-talet var det nog annat "ljud i skällan" eller rättare sagt alldeles tyst, kanske en av Stockholms tysta platser. Då var nog ordet motorväg inte ens uppfunnet i tankevärlden.



Alla håller distans 


Både Bergianska och Haga ingår i den Kungliga Nationalstadsparken som sträcker sig från Södra Djurgården ända till Ulriksdal. Vi har mycket kvar att upptäcka men så lär ju coronapandemin inte heller ta slut i första taget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar